Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

'' ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ''

Άπ’ ’ ότι λένε κάποιες γραφές μικρέ μου Ντον δεν πρέπει ήταν και το πιο ήσυχο κορίτσι η Ελενίτσα μας, αφού πριν τον Πάρι λέγεται πως την έκλεψε ο Εναροφορος γιος του Ιπποκοωντος όταν ήταν παιδούλα ακόμη.. και μετά οι γιοι του Αφαρεα. 


Αλλά την επέστρεψαν στο σπίτι της επειδή φοβήθηκαν τα αδέλφια της τον κάστορα και τον Πολυδεύκη, αυτούς που ξέρουμε όλοι 
ως Διόσκουρους,..’’

‘’Δηλαδή πάππου ο Πάρις ήταν ο τρίτος που την έκλεψε;’’

‘’Όχι ..ακριβώς γιέ μου για την ακρίβεια ήταν ο τέταρτος!’’ είπε γελώντας πιο πολύ με την αντίδραση του μικρού Ντον ..ο Ντον Μεσσιέ .

‘’Ο τέταρτος.. κι αυτοί που δεν την έκλεψαν τότε πόσοι ήταν;’’ είπε χαμογελώντας εκείνο..

‘’Δεν το ξέρω εξάλλου τα προσωπικά κάθε ανθρώπου είναι ιερά νομίζω και πρέπει να παραμείνουν τέτοια..’’

‘’Εντάξει παππού συγνώμη ποιός ήταν ο τρίτος δε μου είπες όμως..’’

‘’Δε με ρώτησες γιέ μου τώρα που με ρωτάς θα σου πω και πρώτα άπ’ ’ όλα ότι δεν έφερε πότε και σε κανέναν τύχη η ωραία, αλλά δυστυχία και μπελάδες..

Όπως και στο σπουδαίο Θησέα τον τρίτο που την έκλεψε, ενώ εκείνη χόρευε στον ναό της Αρτέμιδος, όπως λένε οι γραφές κι αν πει κανείς ότι ψεύδονται αυτές. Θα τον διαψεύσει ένα αγγείο του πέμπτου π.Χ. αιώνα, που απεικονίζει κι υπογραμμίζει την αρπάγη της ωραίας Ελένης άπ’ ’ το Θησέα κι υπάρχει ατόφιο ακόμη σε κάποιο μουσείο της Γερμανίας .

Ο Θησέας λοιπόν που έμεινε αρκετό καιρό μαζί της τόσο που εκείνη τεκνοποίησε φέρνοντας στον κόσμο μια κόρη ..την Ιφιγένεια.

Ενώ όταν κατέβηκε στον Άδη για να ελευθερώσει την Περσεφόνη, τις έκρυψε στις Αφίδνες της αττικής κι άφησε εκεί να τις φροντίζει, η μητέρα του Αίθρα και η Καλιμμένη φίλη του Περίθοου του επιστήθιου φίλου του. Εκείνος που τον βοήθησε να κλέψει την Ελένη, ο φίλος που τον ακολούθησε ακόμη και στον Άδη να φέρουν την Περσεφόνη στον πάνω κόσμο ..και δε γύρισε πότε..’’

‘’Κρίμα τον κακόμοιρο παππού γιατί.. έχεις δίκιο τελικά αλήθεια οποίοι είχαν κάποια σχέση με την ωραία, δεν είχαν καμία τύχη..’’

‘’Έτσι φαίνεται κι αν ακούσεις τι έγινε στη συνέχεια δε θα ‘‘χεις καμία αμφιβολία, γιατί μόλις το έμαθαν τα αδέλφια της Ελένης οι γνωστοί Διόσκουροι πήγαν στην Αφύδνα εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Θησέα. Την έφεραν πίσω μαζί με την κόρη της στην αυλή του πατέρα της βασιλιά Τυνδαρέα, παίρνοντας μαζί τους όμηρο κι αντίποινο τη μητέρα του Θησέα και την Καλιμμένη!

‘’Ποιανού Θησέα παππού έχει καμία σχέση αυτός με το γνωστό ήρωα της Αθήνας που σκότωσε το Μινώταυρο στο λαβύρινθο της Κνωσού;’’ Ρώτησε το μικρό αγόρι ψάχνοντας το μίτο της αλήθειας στον άχρονο λαβύρινθο των γεγονότων που ξετυλίγεται μπροστά του σαν παραμύθι, άπ’ ’ τα χείλη του παππού του Ντον Μεσσιέ ..

‘’Αν δεν υπάρχει άλλος Θησέας με επιστήθιο φίλο Περίθοο και μητέρα Αίθρα κι από ότι ξέρω δεν υπάρχει, προφανώς μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο!’’

‘’Δηλαδή κι ο Θησέας έζησε την ίδια εποχή με το ‘Δυσσέα παππού;’’

''Προφανώς γιέ μου σύμφωνα πάντα με τις γραφές, όπως κι ο Ηρακλής αφού κι αυτός συμμετείχε στην αργοναυτική εκστρατεία, όπως κι ο Πηλέας που ήταν άντρας της Θέτιδος.

‘’Της μητέρας του Αχιλλέα παππού ..που μου είπες ότι παντρεύτηκαν στο Πήλιο, εκεί που άρχισε το κακό με το χρυσό μήλο που άφησε στο τραπέζι με τις θέες η Έριδα; Που μάλωναν ποια είναι ομορφότερη.. και μετά ο Δίας για να τις χωρίσει είπε στον Ερμή να φέρει τον Πάρι που έκλεψε την ωραία Ελένη…

‘’Ακριβως γιε μου και μπραβο που τα θυμάσαι όλα..’’

‘’Δηλαδή παππού ο Τρωικός πολεμος εγινε λιγο μετα την αργοναυτική εκστρατεια, ε;’’

''Ναι παιδί μου ετσι φαίνεται απ τα γεγονότα, μιλάμε για μια άπ’ ’ τις πιο ένδοξες εποχές η όχι την ένδοξη του ελληνικού γένους, όμως.. ‘’ είπε ο μεγάλος Ντον και σίγησε θαρρείς για να περιμαζέψει κάποιες σκέψεις..

‘’Μέσα άπ’ ’ αυτά που ρωτάς σαν παιδί και σαν τέτοιο βλέπεις πιο καθαρά την αλήθεια, συσχέτισα τα γεγονότα όπως διέκρινα ότι κάνεις εσύ κι είδα κάτι που ανατρέπει τη γνωστη ιστορική σειρά τους....


ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ

Υ Γ: Απόσπασμα απ το βιβλίο μου ''To Μικρό Αγόρι κι ο Οδυσσέας''' έπεται συνεχεία..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου